Wijngaard arrangement

Chateau du Tets: Zo'n 40 jaar geleden begon Adrie Krielaart als pionier in Nederland een ‘wijngaard’ met een aantal druivenstokken. 

Prijzen en opties

    

Chateau du Tets

Het klimaat wordt steeds beter in Nederland voor wijnbouw. De afgelopen jaren worden Nederlandse wijngaarden steeds bekender. De wijngaard Chateau du Tets bestaat echter al bijna 40 jaar. Zo'n 40 jaar geleden begon Adrie Krielaart als pionier in Nederland een ‘wijngaard’ met een aantal druivenstokken. Ieder jaar nam de passie en professionalisering toe. Na een wijnreis in Zuid-Afrika werd ook zoon Machiel bevangen van het ingewikkelde proces van druif tot wijn. Eigenlijk houdt de wijngaard de hele familie bezig naast hun gewone dagelijkse banen. Of het nu tuinmest scheppen is, snoeien, maaien, of onkruid wieden. Er is altijd wel wat te doen. In de winter wordt iedere druivenstok teruggesnoeid met slechts 1 nieuwe zij-tak. Het lijkt dan wel een soort kerkhof van druivenstokken. Maar richting de zomer staat er weer een compleet nieuwe ‘heg’ van 2 meter hoog. In Nederland laten we druivenplanten iets hoger groeien dan in Frankrijk. Voldoende blad vangt op die manier genoeg energie van de zomerse zon voor kwalitatieve druiven.

Wijn eerst bewaren. Dat is in Nederland de nieuwe standaard aan het worden. In ieder geval is dat zo voor wijnmakers Adrie Krielaart en zijn zoon Machiel. In 2020 wonnen zij met hun rode wijn (druivensoort Rondo) zelfs een officiele gouden medaille. Deze wijn uit 2017 heeft na een jaar op roestvrijstaal een jaar op een jong eiken houten vat gelegen en daarna een jaar mogen rusten in de wijnkelder. Het effect? Een mooie zachte fruitige rode wijn met voldoende ‘body’ met tonen van braam/kers en vanille. Ook afgelopen jaren vielen de wijnen van Chateau du Tets in de prijzen. Dat is best uniek gezien de kleine wijngaard van 1500m2 eigenlijk meer een ‘uit de hand gelopen hobby’ is.

Zaterdag 7 september 2024 kan de zomer door u fantastisch worden afgesloten bij Chateau du Tets in Goudriaan. De wijngaard wordt dan opengesteld voor rondleidingen en proeverijen. Niet lang daarna begint alles weer van voor af aan. Met vele vrienden wordt er geoogst en start het proces van het maken van wijn weer van voor af aan.

De naam Chateau du Tets is afgeleid van de jonkheer van Tets die rond 1400 de landheer van Goudriaan was. Daarnaast is de wijnmakerij gelegen in de 'van tetsstraat' in Goudriaan. 

Op aanvraag zijn er rondleidingen en proeverijen mogelijk voor groepen vanaf 10 personen. 

Prijs 15,- per persoon. U kunt dan uitgebreid onze wijnen proeven (circa 5 verschillende wijnen) en u krijgt een rondleiding door de wijngaard, gegeven door de wijnboer. De activiteit duurt ongeveer 2 tot 4 uur - naar wens kan dit worden afgestemd. 

Downloads

  

Activiteiten

Wijngaard arrangement

Chateau du Tets: Zo'n 40 jaar geleden begon Adrie Krielaart als pionier in Nederland een ‘wijngaard’ met een aantal druivenstokken. 

Meer informatie

Kookworkshop

We stemmen graag de kookworkshop af op uw behoefte en wensen. We vinden smaak en puurheid van biologische ingredienten en gerechten belangrijk, dat zal dus altijjd aandacht krijgen.

Meer informatie

Bloemschikken

Een workshop van de Wilgenroos is een groene ervaring, waar je onder deskundige begeleiding aan de slag gaat met de technieken van het bloemschikken.

Meer informatie

Raadhuis arrangement

Een prachtige locatie aan het water waar je heerlijk kan dineren!

Meer informatie

Buurten bij de boer

Een rondleiding krijgen op de boerderij. Volwassenen en kinderen krijgen bij binnenkomst een BOERDERIJQUIZ mee.

Meer informatie

Barbecue luxe

Barbecue in de polder. Wanneer je dit arrangement wil boeken, kan je dat aangeven bij het reserveren.

Meer informatie

Barbecue standaard

Barbecue in de polder. Wanneer je dit arrangement wil boeken, kan je dat aangeven bij het reserveren.

Meer informatie

Solexverhuur

Geniet van de Alblasserwaard op een leuke manier. Huur een Solex en geniet van de prachtige omgeving. (Vertrek vanaf Streefkerk 10 km)

Meer informatie

E-scooter

Huur een E-scooter en beleef de Alblasserwaard op een andere manier. (Vertrek vanaf Streefkerk 10 km).

Meer informatie

Fietsen huren

Hier in de Alblasserwaard zijn prachtige fietstochten te maken. Langs molens, door kleine dorpjes en langs de weilanden. Diverse fietsroutes zijn beschikbaar in verschillende afstanden. Of stel zelf een fietsroute samen d.m.v. de fietsknooppunten.

Fietsen kunnen op locatie gebracht worden.

Meer informatie

Escape kist

Lukt het om met je team de escapekist op te lossen binnen de tijd? Een leuke en gezellige afwisseling tijdens een vergadering.
Durven jullie het aan?

Meer informatie

Boerenspellen

In het weiland achter de accommodatie staan verschillende boerenspellen klaar. In teams gaan jullie de uitdaging aan om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Wie is het snelst met kruiwagenrace, duo-zaklopen of waterdragen?

Weersafhankelijk, gebruik in overleg.

Meer informatie

Bamboe bouwen

Met behulp van elastiek en lichte bamboe stokken knoop je grote en stevige bouwwerken in elkaar. Samenwerken staat centraal. Hoe hoog wordt jullie bouwwerk?

Weersafhankelijk, gebruik in overleg.

Meer informatie

Pionieren met palen

Pionieren met palen is een uitdagende samenwerkingsopdracht. Je gaat met je team aan de slag om een grote stevige brug te bouwen met houten palen en touwen.

Weersafhankelijk, gebruik in overleg.

Meer informatie
Gastbeoordeling Award 2023 Het Groene Wout - In de Boerderij
Gastbeoordeling Award 2023 Het Groene Wout - De Rijtuigenschuur
Booking.com